Anasayfa / Genel / ALLAH KABUL ETSİN

ALLAH KABUL ETSİN

Hayat Ağacı Derneğinin her yıl düzenlediği vekâletle kurban kampanyasına bu sene de büyük teveccüh vardı.

Kurban hisse bedelinin tüm masraflar dahil 1350 TL olarak açıklanmasının ardından, Sivas geneli, il dışı ve yurt dışından hayır sahipleri, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla bağış yaptı.

Vekaletle Kurban Kampanyası süresince, 742 hayır sahibi-hisse bağışçısının yardımları ile toplam 106 adet büyükbaş kurban kesildi. Büyükbaş kurbanlıklar, 7’şerli olarak hisse sahipleri adına kombinada kesildi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Kurban hissesi bağışları ile ihtiyaç sahiplerinin Gıda Bankasından 12 ay süresince temel ihtiyaçlarının yanı sıra her ay limit dışı et alabildiğini belirterek, Hayat Ağacı Derneğine kurban hissesi bağışlayan hayır sahipleri ile bağışçıların vekaletini yerine getirmek için gayret gösteren Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü idareci ve personeline teşekkür etti.

Diğer yandan kurban hissesi bağışlayanlardan isteyenler, kurban kesimlerini yerinde görme imkanı buldu. Hayat Ağacı Derneğine kurban hissesi bağışlarının yanı sıra kestikleri kurbanlardan pay getiren hayır sahipleri oldu.

Büyükbaş kurban hissesi bağışçılarına

Zithromax kopen zonder recept? – Online apotheek

, bayramın ikinci gününden itibaren, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in, Kurban Bayramı bayram tebriğinin yazılı olduğu birer gül ile 5 kg kemiksiz kurban eti verildi.

Hayat Ağacı Derneği görevlileri, özellikle bayramın birinci ve ikinci günü geç saatlere kadar yoğun şekilde çalıştı. Bayramın birinci günü kurban kesimlerinin tamamlanmasının ardından etler karkas şeklinde soğuk hava deposuna yerleştirildi. İkinci günü parçalanan ve kemiklerinden sıyrılan etlerin bir kısmı pay sahiplerine verilmek üzere 5 kg’lık paketlere yerleştirildi.

Kurban kampanyasının amacına uygun olarak; ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kemiksiz olarak 2.5 kg’lık paketlere konulan kurban etleri, Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankasının büyük soğuk hava depolarına yerleştirildi. 

Kurban kesimleri esnasında her bir hisse sahibinin adının okunduğu ve vekâletinin verildiği anlar kamera kaydına alındı. Kurban kesimlerinin ve bu sürecin işleyişinin bulunduğu görüntüler, ilerleyen günlerde derneğin internet sitesine tanımlandıktan sonra bağışçılara gönderilecek şifre ile izlenebilecek.

Hayat Ağacı Derneğine bağışlanan kurban etleri sayesinde Gıda Bankasından yardım alan ihtiyaç sahipleri, yılın 12 ayında, aldıkları gıda ürünlerinin yanı sıra, tercihlerine göre kemikli veya kemiksiz kurban eti alabilecekler.