Anasayfa / Genel / YEMEN’E UMUT OL

YEMEN’E UMUT OL

Birleşmiş Milletler raporlarına göre

, Yemen’de süregelen iç çatışmalar neticesinde 29 milyon olan ülke nüfusunun yüzde 75’ine tekabül eden, 22 milyon kişi insani yardıma muhtaç hale geldi.

Bu sayının 11.3 milyon kişi ise gıda eksikliği yüzünden ölüm-kalım mücadelesi veriyor. Ayrıca, 3 milyon kişi ülke içinde yerinden edilmiş, 5.8 milyon çocuk ise acil insani yardıma bekliyor.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından “Yemen’e Umut Ol” duyurusu ile insani yardım kampanyası başlatıldı. Türkiye genelinde planlanan yardım kampanyası kapsamında Sivas Valisi Salih Ayhan imzasıyla bütün kurum ve kuruluşlara Yemen’e gönüllü destek sağlamak amacıyla genelge gönderildi.

Yardım kampanyası, 20 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek. İsteyen banka hesap numaralarına bağış yapabilecek. Türkiye genelinde toplanan yardımlar, kampanya tamamlandıktan sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Yemen’e ulaştırılacak.

Hayat Ağacı Derneği de bu kampanyaya destek olacak. İsteyen ilgili banka hesap numaralarına, isteyen derneğin giriş kısma konulan bağış kumbarasına bağış yapabilecek. Böylece bir hayır sahibi gibi, ihtiyaç sahibi bir kimse de bu kampanyaya gönül rızası ile katılabilecek.