Anasayfa / Genel / MUHTARLAR HAYRAN KALDI

MUHTARLAR HAYRAN KALDI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu İstişare Toplantısına katılmak amacıyla Sivas’ta bulunan muhtarlar, Hayat Ağacı Derneği bünyesindeki Gıda Bankasına hayran kaldı. Sivas’ta bazı gezi ve incelemelerde bulunan konfederasyon yönetim kurulu üyelerine

, Sivaslı muhtarlar da eşlik etti. Sivas Belediyesinin yapımı tamamlanmış bazı projelerini yerinde gören 81 ilin konfederasyon üyesi muhtarlar, Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine destek olan Gıda Bankasını da yerinde gördü.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, 81 ilin temsilcisi muhtarlara eşlik ederek, Hayat Ağacı Derneğinin yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Gıda Bankasının bir marketten farksız olduğunu gören muhtarlar, memnuniyetlerini ifade ederek, buranın, diğer illere örnek olması temennisinde bulundular.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gıda Bankasının, 2005 yılında Belediye Başkanı Sami Aydın öncülüğünde, Sadaka Taşı model alınarak kurulduğunu hatırlatarak, buranın, zengin ile yoksul arasında bir köprü olduğunu söyledi. Bağışların alınmasından dağılmasına kadar her şeyin şeffaf ve düzenli olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı, Gıda Bankasının, “insan onuruna yakışan bir model” olduğunu söyledi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Gıda Bankasında, “sağ elin verdiğini, sol elin görmediği” bir şekilde bir yardım sistemi olduğunu görmekten dolayı memnuniyetini belirterek, Gıda Bankasının kurulmasına öncülük eden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile hayır sahiplerine de teşekkür ettiler.