Anasayfa / Genel / KÜÇÜKLERDEN BÜYÜK DAVRANIŞ

KÜÇÜKLERDEN BÜYÜK DAVRANIŞ

Cumhuriyet İlkokulu 3-A ve 3-B Sınıfı öğrencileri, bir süre önce okulda düzenledikleri yardım kampanyasının ardından topladıkları yardımı teslim etmek amacıyla Hayat Ağacı Derneği’ni ziyaret etti. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde Hayat Ağacı Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gıda Bankasının, gıda, giyim, temizlik ve diğer reyonlarını gezdi.

Öğrenciler burada, görünümü ve işleyişi bakımından diğer marketlerden farksız olan Gıda Bankasının çalışma yapısı hakkında bilgi sahibi oldu. Cumhuriyet İlkokulu 3. Sınıf Öğretmeni Hatice Bülbül, öğrencilere sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla Sivas’ta ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş imkânı sağlayan Gıda Bankasına bir gezi planladıklarını söyledi.

Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankasını yerinde gören 3. sınıf öğrencileri ise, topladıkları para yardımı ile ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacaklarını öğrendikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Hayat Ağacı Derneğinde yapılan sayımın ardından Cumhuriyet İlkokulu 3-A ve 3-B Sınıfı öğrencilerinin şimdiye kadar toplam 995 TL para topladığı tespit edildi. Toplanan yardımı teslim eden öğretmen ve öğrencilere bağış makbuzu verildi. Sivas’ta kurumsal bir yardım kuruluşunu ilk kez gezen öğrenciler, büyük bir heyecanla-buraya yardım etmenin mutluluğu ile Hayat Ağacı Derneğinden ayrıldı.