Anasayfa / Genel / 118 ADET BÜYÜKBAŞ KURBAN KESİLDİ

118 ADET BÜYÜKBAŞ KURBAN KESİLDİ

Hayat Ağacı Derneğinin her yıl düzenlediği vekâletle kurban kampanyası kapsamında, bu yıl 118 adet büyükbaş kurban kesildi. Kurban hisse bedelinin tüm masraflar dahil 1850 TL olarak açıklanmasının ardından hayır sahipleri, Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla bağış yaptı. Hayır sahiplerinin bağışlarıyla Kurban Bayramında toplam 118 adet büyükbaş kurban kesildi.

Kurban Bayramının birinci günü büyükbaş kurbanlıklar

http://krishu.de/css/kaufen/index.html%3Fp=44.html

, 7’şerli olarak hisse sahipleri adına et kombinasında kesildi. Hayat Ağacı Derneği görevlileri, özellikle bayramın birinci ve ikinci günü geç saatlere kadar yoğun şekilde çalıştı. Bayramın birinci günü kurban kesimlerinin tamamlanmasının ardından karkas şeklindeki etler, dinlendirilmek üzere soğuk hava deposuna yerleştirildi. İkinci günü parçalanan ve kemiklerinden sıyrılan etlerin bir kısmı pay sahiplerine verilmek üzere 5 kg’lık paketlere yerleştirildi.

Hayat Ağacı Derneğine kurban hissesi bağışlarının yanı sıra kestikleri kurbanlardan pay getiren hayır sahipleri oldu. Büyükbaş kurban hissesi bağışçılarına, bayramın ikinci gününden itibaren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in, Kurban Bayramı tebrik mesajı ile birer gül ve 5 kg kemiksiz kurban eti verildi.

Kurban kesimleri esnasında her bir hisse sahibinin adının okunduğu ve vekâletinin verildiği anlar, kamera kaydına alındı. Kurban kesimi ve sürecin özetini içeren görüntüler, ilerleyen günlerde derneğin internet sitesine tanımlandıktan sonra bağışçılara gönderilecek şifre ile izlenebilecek.

Diğer yandan kurban payı almak için dernek merkezine gelen bağışçılar, kurban kampanyasına katılmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, bu vesile ile hem kurban kestirdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerine Gıda Bankası aracılığı ile yardım ettiklerini ifade ettiler.

Hayat Ağacı Derneğine bağışlanan kurban etleri sayesinde Gıda Bankasından yardım alan ihtiyaç sahipleri, yılın 12 ayında, aldıkları gıda ürünlerinin yanı sıra, tercihlerine göre kemikli veya kemiksiz kurban eti alabilecekler.