Anasayfa / Genel / BAŞKAN HİLMİ BİLGİN ZİYARET ETTİ

BAŞKAN HİLMİ BİLGİN ZİYARET ETTİ

Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, başvuru süreci tamamlanan 500 TL nakit yakacak yardımıyla ilgili inceleme ve sorgulamaya devam ediyor.

Nakit kırtasiye yardımı ve tablet dağıtımı sürecinde olduğu gibi mesai saatlerinin dışındaki fazla mesaiye ek olarak, sokağa çıkma yasağının başladığı ilk günden itibaren yine bu hafta da yoğun mesai sürüyor.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yakacak yardımıyla ilgili incelemeleri bir an önce tamamlamak amacıyla, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde de fedakârca çalışmaya devam eden Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü idareci ve personelini ziyaret ederek tatlı ikram etti.

Başkan Hilmi Bilgin, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde de fedakârlık gösterip çalışmalarını sürdüren Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Derneği personelini takdir ettiğini belirterek, emeklerin maddi ve manevi olarak karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Sivas Belediyesinin diğer hizmetlerinin yanı sıra sosyal yardım işlerinin de insanların duasını kazanmaya vesile olduğunu belirten Başkan Hilmi Bilgin, geçici olan dünyada alınan her duanın ahiret için bir kazanç olduğunu ifade etti.

Başkan Hilmi Bilgin, nakit yakacak yardımı, esnafa destek paketi, tablet yardımı ve diğer sosyal yardım faaliyetlerinin sürdürülmesinde emeği geçen çalışanlara teşekkür etti

Diğer yandan yakacak yardımıyla ilgili müracaatçı formlarından alınan onay imzasıyla, ikamet adresleri ile mal varlığı titizlikle inceleniyor. Hane fertleri, Adres Nüfus Kayıt Sistemi, Gelir İdaresi Başkanlığı, İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Yardım, araç ve taşınmaz kayıtları sorgulanıyor. Sicil dosyası oluşturulan her müracaatçı formunda, hane fertleri birer birer sistemden sorgulanıyor         

500 TL nakit yardımından, kendi evi olanlardan toplam hane geliri asgari ücret olanlar ile müracaat şartlarını taşıyan ve aylık geliri net 2800 TL’yi geçmeyen kimseler faydalanacak. Yardımdan, vergi mükellefleri

, birden fazla kayıtlı taşınmazı bulunanlar, 2005 model ve üzerinde araç sahipleri, kamyon veya otobüs sahipleri gibi başvuru şartlarını taşımayan kimseler yararlanamayacak.