Anasayfa / Genel / TABLET HEDİYE EDİLECEK

TABLET HEDİYE EDİLECEK

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim imkanı bulunmayan bazı öğrenciler, öğretmenleri tarafından verilen interaktif eğitimlerden yararlanamadı. Sivas Belediyesi, evinde internet ve tablet bulunmayan öğrencilerin uzaktan eğitim imkanından geri kalmamaları ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak önemli bir projeye imza attı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, uzaktan eğitim imkanı bulunmayan öğrencilere içerisinde interneti bulunan tablet hediye edeceklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Aslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Yılmaz’ın katılımıyla Hayat Ağacı Derneği basın açıklaması yaptı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Aslan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in, sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, kendisine teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve başkan yardımcılarının, eğitim camiasına her zaman destek olduklarını belirterek,115 bin öğrenci ve 10 bin öğrenmen adına kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin ülkemizde başarılı bir şekilde yönetildiğini belirterek, “Devlet ve millet kaynaşmasıyla birlikte bu süreci avantaja çevirerek çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması noktasında hepimiz üzerimize düşeni yağacağız.” dedi.

Başkan Hilmi Bilgin, şehrin her alanında her yerinde-istişareye önem vererek, insan merkezli projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, okulların açıldığı bugünlerde eğitimi sadece bir kuruma bırakmanın, hem eğitim camiasına hem de çocuklara bir haksızlık olacağını söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Anaokulu, 5. Sınıf ve 9. Sınıftaki öğrencilere 200 TL ara sınıftaki öğrencilere ise 150 TL olmak üzere kırtasiye desteği sağlanacağını belirterek, bunun yanı sıra ayrıca uzaktan eğitimde sıkıntı çekebilecek aileler ve öğrencilere de destek olmak adına internet paketi bulunan tablet desteği sağlanacağını söyledi.

Başkan Hilmi Bilgin, “İhtiyacı olan öğrencilerimize tabletleri dağıtmaya başlayacağız. Biz eğitim camiamızın emrindeyiz. Sivas’ta 115 bin öğrencimizle ve 10 bin öğretmenimizle birlikte Sivas’ın çocuklarına eğitim alanında fırsat eşitliğini sağlayacak çalışmalarımız devam edecek. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz yeter ki; öğrencilerimiz sağlıklı ortamlarda eğitimlerine devam etsinler

, başarılı olsunlar. Milletine devletine hizmet edecek bir birey olarak yetişsinler.”